Home / سرگرمی / آشپزی / چند نكته درباره ي پخت برنج

چند نكته درباره ي پخت برنج

چند نكته درباره ي پخت برنج

%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC چند نكته درباره ي پخت برنج

قبل از اينكه برنج را بپزيد اول بايد برنج را خوب بشناسيد، اولين نكته در انتخاب برنج اين است كه برنج بايد قند بلند و باريك باشد و مغز آن در زير دندان سفت باشد؛ برنج خوب اگر چه گران است، اما در موقع پخت، مقدار زيادتر مي شود و هم پخت مطلوب و برنج مطلوب تري را به دست مي آوريد. اگر رنگ برنج شما زرد است براي اينكه سفيد شود موقع جوشيدن چهار قاشق ماست در آب برنج بريزد.

اگر مي خواهيد برنج شما سفيد شود و همچنين خرد نشود چند قاشق آبليمو در آب آن ريخته و بگذاريد بجوشد و پس از آن برنج را، آب كش كنيد اين كار نيز باعث مي شود برنج ها خمير نشد و به هم نچسبد.

اگر مي خواهيد برنج موقع جوشيدن سر نرود بهتر است كه مقداري روغن يا كره به آن اضافه نمائيد. در ضمن از به هم چسبيدن برنج هم جلو گيري مي نمايد.

اگر مي خواهيد برنج شپشك نزند آن ها را با نمك مخلوط كنيد. اگر مي خواهيد برنج شما پخت خوبي داشته باشد قبل از پختن آن را به مدت يك ساعت خيس نمائيد. حتي اگر براي كته يا دمي باشد.

توجه داشته باشيد كه بعضي از برنج ها هستند كه نياز به دو الي سه ساعت خيس شدن دارند.

مقدار آب لازم براي تهيه ي كته بايد به اندازه اي باشد كه وقتي برنج را داخل قابلمه ريختيد به اندازه ي يك بند انگشت آب، بالاي برنج باشد.

اگر براي درست كردن برنج وقت چنداني نداريد، مي توانيد برنج را به مدت بيست دقيقه  خيس كنيد. اما روي برنج نمك نريزيد. هم زود تر  پخته مي شود و هم به جوش كمتري نياز دارد. مي توان در آب برنج نمك بيشتري بريزيد. البته مواظب باشيد كه برنج شما بيش از حد شور يا بي  نمك نگردد.

اگر برنج شما بي نمك شد مي توانيد مقداري روغن را آّب كرده و كمي نمك در آن حل نمائيد و روي برنج بريزيد.

براي اينكه بفهميد برنج را چه موقع بايد آب كش كنبد، يكي از برنج ها را زير دندان له كنيد. اگر ديديد كه مغز آن سفت نيست موقع برداشتن برنج از روي اجاق مي باشد.

 

براي از بين بردن بوي سوختگي برنج:

1- يك تكه نان روي برنج قرار دهيد و موقع كشيدن، نان را برداريد.

2- يك عدد پياز را پوست كنده و در داخل برنج فرو كنيد پياز بوي سوختگي را بخود مي گيرد.

اگر برنج شما شور شد:

اگر قبل از آب كش كردن برنج متوجه شديد، كه برنج شما شور شده است موقع آب كش كردن برنج آب بيشتر روي برنج داخل آبكش بريزيد . اما اگر بعد از آب كش كردن برنج متوجه شوري آن شديد ديگرچاره اي براي برطرف كردن شوري آن نداريد. مگر اينكه خورش را بي نمك درست كنيد.

آب برنج براي بچه ها:
وقتي مي خواهيد برنج را آبكش كنيد يك ليوان از آب آن را برداريد و با يكي دو قاشق ماست مخلوط كنيد. اين آب برنج درصورتي كه شور نباشد براي بچه ها خيلي مفيد است.

از بين بردن بوي نامطبوع برنج:

اگر به هر دليلي برنج خشك شما بو گرفت برنج را روي يك سطح پهن كنيد. البته بايد حتماً در سايه باشد تا بوي نامطبوع برنج از بين برود. زيرا اگر برنج را جلوي نورآفتاب قرار دهيد باعث خرد شدن برنج مي شود و برنج حالت خود را از دست مي دهد و وقتي آن را داخل آب جوش مي ريزيد از هم پاشيده مي شود.

پخت برنج براي خانم هاي كارمند:

خانم هايي هستند كه بيرون ازخانه كار مي كنند و وقتي ظهر به خانه مي آيند، فرصت پختن برنج را ندارند، و يا اين كه دوست ندارند از شب قبل برنج آماده كنند. اينگونه افراد از اين روش مي توانند كمك بگيرند: صبح يا شب قبل برنج را آبكش كنند البته كمي آن را خشك بردارند، سپس ته ديگ برنج را آماده كرده و برنج را داخل قابلمه بريزند و قابلمه را داخل يخچال قرار دهند، ظهر برنج را كمي آب و روغن دهند و آن را دم كنند تا سالاد را آماده كنند برنج هم دم كشيده است.